Een overstroming en een droom

‘Als ik ooit de staatsloterij win, dan ga ik de arme mensen in India helpen’, dit dacht onze oprichtster, Lelita Bindraban, toen ze 19 jaar was. De staatsloterij droomt ze nog steeds van, maar die hulp, die heeft ze waargemaakt. Toen zij beelden van een overstroming in India zag, was zij zo geschokt dat zij vastberaden was om daar te gaan helpen. Op de beelden was te zien hoe een jongen van ongeveer 6 jaar oud vertelt dat hij zijn ouders is kwijtgeraakt en al dagen niet heeft gegeten. Vanaf dat moment stonden die beelden op haar netvlies gebrand.

In 2014 deed Lelita vrijwilligerswerk in Udaipur, India. Daarna is ze naar de afgelegen dorpen gegaan en werd ze geconfronteerd met het leven van de Dalit. Vrouwen en meisjes liepen lange afstanden om hun gezin te voorzien van water; vies water wat ze ook nog eens moesten drinken. Dit probleem werd niet alleen in Udaipur waargenomen, maar ook in de staat Odisha. Dus besloot ze deze mensen te helpen. Ze plaatste 1 waterpomp in Udaipur en 24 waterpompen in Odisha uit privévermogen en donaties van familie en vrienden. De focus kwam op dat moment op Odisha te liggen, door goede lokale ondersteuning en vanwege extreme droogte in die regio.

De onafhankelijkheid en het geluk wat schoon drinkwater bood aan deze mensen heeft haar hart veroverd en was de drijfveer om Quality For Life Foundation op te richten, wat gebeurde op 27 mei 2015.